Bringatanya

A “Bringatanya” kerékpáros pihenőhely az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

Kerékpáros pihenő

A pihenő épületében lehetőség van zuhanyzásra, mosdásra, mosásra, illetve a közösségi terek igénybevételére. Lehetőség van a kertben rendelkezésre álló területen pihenni, sétálni, s a  gyermekek szülői felügyelettel igénybe vehetik a területen található játszóteret is.

Halászati Gyűjtemény

A balatoni halászati eszközöket bemutató gyűjtemény korszerű módon mutat be egy szeletet hazánk legnagyobb tavának, a Balatonnak az élővilágából, illetve a halászathoz használt eszközökből, mely bemutató hozzájárul a kulturált pihenéshez, az ismeretszerzéshez, valamint a szabadidő minőségi eltöltéséhez. Olyan kulturális élményt szeretnénk nyújtani az ide érkező turisták számára, amely megfelel a változó társadalmi igényeknek, interaktív felület segítségével a látogató aktív részese lehet a kiállításnak, a múzeumot kiszolgáló egyéb szolgáltatások pedig hozzájárulnak a tartalmas és változatos időtöltéshez.

A látogatók a 21. századi technikai eszközök segítségével tudják a tárlatot végignézni: a kihelyezett QR-kódok által az állandó kiállítás egyes tárgyaihoz kiegészítő információkat, érdekességeket érhetnek el a vendégek, melynek köszönhetően a kiállítás és a gyűjtemény többszintű, mélyebb megismerésére nyílik lehetőség – úgy, hogy a látogató maga dönti el, miről szeretne többet megtudni. A múzeum megtekintése ingyenes.

Élménytó

A múzeum épületének közvetlen szomszédságában egy 500 m2 vízfelületű tó került kialakításra. A tóban különféle Balatonban őshonos és halászati szempontból jelentős halfajok élnek, melyek etetése, gondozása interaktív jellegű, a látogatók bevonásával történik.

Játszótér

Az épületek mellett a gyermekkel érkező számára építettünk egy játszóteret is. Itt olyan eszközöket helyezünk el, melyek formáikban illeszkednek a Balatoni Halászati Múzeum témájához. Ez a „Balatoni kecskekörmök legendája” tematikus játszótér, mely izgalmas eszközökkel várja a gyerekeket, pl. halacska-hintával, halász-lengőhálóval, mérleghintával és más játékokkal.

Szálláslehetőség

Egyéni igények esetén vállaljuk nyári táborok, csapatépítő tréningek, borkóstolók stb. szervezését. Az éjszakai szállás együttműködő partnereink segítségével (helyi panziók) megoldott, a nappali programokra saját légkondicionált épületeinkben, illetve a tó körül kialakított parkban és játszótéren biztosítunk helyszínt.

Szálláslehetőség:  Basaltina Panzió

Rendezvényszervezési igény esetén vegye fel a kapcsolatot velünk az  Elérhetőség menüpontban.

Kerékpáros Pihenőhely nyitvatartás:

Kedd – Vasárnap:            10:00 – 18:00 (április 15 – október 1.)
Csütörtök – Vasárnap:     10:00 – 18:00 (október 1 – április 15.)

Halászati Gyűjtemény nyitvatartás:

Kedd – Vasárnap:            10:00 – 16:00 (április 15 – október 1.)
Csütörtök – Vasárnap:     10:00 – 16:00 (október 1 – április 15.)

Büfé nyitvatartás:

Kedd – Vasárnap:            10:00 – 16:00 (április 15 – október 1.)
Csütörtök – Vasárnap:     10:00 – 16:00 (október 1 – április 15.)

Elérhetőség:

8312 Balatonederics, Kossuth L. u. 72.

https://bringatanya.hu/elerhetoseg/ (kapcsolatfelvételi űrlap)

Térkép:

Képgaléria: