Időközi aktualitások, közlemények

Kéményseprés – Közlemény
Kéményseprés Balatonederics.pdf

MÁV. vágányzári infó, gyomirtás

ÉRTESÍTÉS

 A MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság (9700 Szombathely, Széll Kálmán u. 2.) tájékoztatása alapján értesítem a lakosságot, hogy az Ukk-Tapolca vasútvonalon Lesencetomaj, a Balatonszentgyörgy-Tapolca vasútvonalon Balatonederics állomáson, pályahálózaton

 2020. szeptember 09. napján

permetező szerelvénnyel és UNIMOG gépjárművel vegyszeres gyomírtásra kerül sor.

Felhasználásra kerülő vegyszerek: MEZZO, SUCCESSOR600, KYLEO, COLOMBUS, FOZAT480clp.

Vágányzárral kapcsolatos közlemény:  Vágányzári hirdetmény.pdf

Fogászati alapellátás változás
Ezúton értesitjük Önöket, hogy 2020.május 4.-i kezdettel a fogászati alapellátás részlegesen újraindul, viszont továbbra is CSAKIS SÜRGÖSSÉGI ELLÁTÁS lesz igénybe vehető.

A sürgősségi eseteket (kizárólag fogfájás, fogak baleseti sérülései, a foginy gyulladása) a megszokott rendelési idő első óráiban látjuk el, napi 3 óra rendelési idővel. Az ellátás mindkét helyszinen igénybe vehető lesz, igy Lesencetomajon és Balatonedericsen is, a hét minden napján.

Arra kérjük Önöket, hogy kizárólag előzetesen telefon egyeztetett idöpontban jelenjenek meg a rendelőben, mivel probáljuk úgy ütemezni munkánkat, hogy a talalkozásokat továbbra is minimalizáljuk. A hivásokra rendelési időben tudunk válaszolni, annak függvényében, hogy melyik helyszinen vagyunk.

Emellett kérjük betartani azt, hogy a varókban, egyszerre csak egy ember tartózkodjon.

Tömésekre, valamint új pótlások készitésére továbbra sincs lehetőség, új időpontok egyeztetése lehetségessé válik a járvány stabilizálása után.

A sürgősségi ellátás a következő időszakban az alábbiak szerint alakul

Telefonszámaink:
87/466-555 – Balatonederics
87/436-395 – LesencetomajTovábbi kitartást kivánunk mindenkinek!

Dr. Bucur Blanka
fogorvos

Közterületek karbantartási kötelezettsége

Tisztelt Lakosság!

Balatonederics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (IV.7) önkormányzati rendelete a közterületek karbantartásáról tartalmazza az alábbiakat :

az ingatlantulajdonos feladata:

a) az ingatlan előtti járda, úszótelek esetén az épület körüli járda, járda hiányában egy méter széles területsávnak , valamint a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területének , a gondozásáról, tisztántartásáról, hulladék- és gyommentesítéséről, a burkolt területeken a hó eltakarításáról és a síkosság-mentesítésről,
b) az ingatlan előtti, melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztántartásáról, hulladék- és gyommentesítéséről, valamint a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és hulladékok eltávolításáról,
c) az ingatlanon lévő madarak fészkelő helyei alatti közterület szennyeződéstől való megtisztításáról gondoskodni .

(2) Ha az ingatlant két közút határolja, az (1) bekezdés a)-b) pontjában foglalt kötelezettség mindkét irányban terheli az ingatlanhasználót.

(3) Az ingatlanhasználó a közterület tisztán tartása során keletkező hulladékot a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételére rendszeresített hulladékgyűjtő edényben helyezheti el.

3. § Az ingatlanhasználóknak a telekingatlanok tisztán tartásával kapcsolatos feladatai:

a) Az ingatlan tisztán tartása, gyommentesítése, az ingatlanról a járda és az úttest fölé benyúló ágak, bokrok metszése;

b) Épület bontása, építése, felújítása és karbantartása miatt üresen álló ingatlan és az előtte húzódó járda tisztán tartása.

Lakókörnyezetünk tisztán tartása, megóvása, szépítése közös célunk és közös érdekünk. Az Önkormányzat lehetőségeihez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy a faluban rend legyen. Tavasz kezdetével Mi is elkezdtük a zöldterületek karbantartását, de ez az itt lakók feladata is!

Megkérném a kedves lakosságot, hogy az ingatlanjuk előtti zöldterületet a fenti rendeletnek megfelelően gondozni szíveskedjenek, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a Községben rend legyen.

Köszönjük!

Tisztelettel:

Papp János polgármester

MAGÁZ Kft, E.GAS Gázelosztó Kft. közleménye

Tisztelt Felhasználóink és Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 1-től a MAGÁZ  Kft. dunántúli szolgáltatási területein egy új elosztói engedélyes társaság, az E.GAS Gázelosztó Kft. végzi a földgázelosztási tevékenységet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott H199/2020 számú földgázelosztási működési engedély alapján.

Az E.GAS Gázelosztó Kft. ellátási területét, valamint a cégre vonatkozó információkat a www.e-gas.hu honlapon találják.

A Magáz Kft. a Dunától keletre található működési területén ezt követően is változatlanul végzi a földgázelosztási tevékenységét, az ezzel kapcsolatos információkat továbbra is itt, a www.magaz.hu honlapján találják.

A zavartalan átállás és az ellátás biztonsága érdekében a

+ 36 93 500 500-es
készenléti telefonszámon mindkét elosztó társaság területére kiterjedően fogadjuk a hívásokat.

A változással kapcsolatban Önöknek semmilyen teendőjük nincs, az ellátás folyamatosságát az átállás nem érinti.
Megértésüket köszönjük!

MAGÁZ Kft, E.GAS Kft.

Aktuális közlemények, felhívások

Felhívás hulladékszállítással kapcsolatban

A hulladékszállítást végző NHSZ Tapolca Kft-vel történt egyeztetés alapján a fizetési hátralék ügyében egyeztetésre van lehetőség a Kft. tapolcai ügyfélszolgálatával (személyesen: Tapolca, Halápi u. 33, telefon: 87/321 567, hétfői és pénteki napokon: 8.00 – 12.00 óráig, szerdánként: 700 – 19.00 óráig.

Részletek az alábbi linken:

Hulladékszállítási hátralék – felhívás .pdf

Zöld hulladék elszállítása:

Zöldhulladék elszállítása: A nyitvatartási napokon bevihetik zöld hulladékukat társaságunk Hulladékgyűjtő udvarába (8308 Zalahaláp, 010/42 hrsz, Regionális Hulladékkezelő Központ mellett található), ahol kollégáink azt külön térítési díj nélkül átveszik.

Hulladékgyűjtő udvar nyitva tartása: Hétfőtől – Péntekig: 7:00-től – 15:00-ig.

 

Ha tetszett, népszerűsítse!

shares