Afrika múzeum

Dr.h.c.Dr. Nagy Endre

A vasútállomástól, a 71-es és 84-es főút kereszteződésétől kb. 1,5 km-re Veszprém és Zala megye határán festői környezetben található községünk legismertebb nevezetessége az Afrika Múzeum. Megalapítása a híres afrikakutató, neves vadász, néhai Dr.h.c.Dr. Nagy Endre érdeme, akinek a kastély sokáig vadászotthona volt

A múzeumban található közel 4 évtized gyűjtő-munkájának gyümölcse, a rengeteg európai és afrikai trófea. Itt láthatók a benszülöttek használati tárgyai, vadász- és harci eszközei, az afrikai népek kultúráját reprezentáló bútorok, népművészeti  tárgyak. Nagy Endre dolgozószobájában személyes tárgyai, kedvenc fegyverei és vadászfelszerelése látható.

Dr. Nagy Endréné Beretz Katalin

A múzeumot, egy kisebb állatkert veszi körül, ahol megtalálható hazánk jellegzetes állatai mellett az afrikai élővilág számtalan faja. Emberközelben él a vaddisznó család, bivalycsorda, zebra, tevék. A páva és a gólya otthonosan mozog a legelésző dámvadak között.

Nyitvatartás:

Április-Május; Szeptember-Október: 9:00-16:00
Június-Augusztus: 9:00-17:30 (főszezon)

Elérhetőség:

8312 Balatonederics, Kültelek 11. (71-es fő út)
Tel.: 87/466-105

Megközelítés:

Autóval: Edericsről Keszthely felé a 71-es úton, a Zala megye tábla előtt kell bemenni a parkolóba.
Menetrendszerinti busszal: 200 méterre a múzeumtól, a Fekete kastély előtt található a buszmegálló. Nem mindegyik távolsági busz áll meg itt! A helyközi járatok mind megállnak. A távolsági járatokról a benzinkút előtt kell leszállni. Ez kb. plusz 1 kilométer gyalog.
Vonattal: A balatonedericsi állomáson vagy a becehegyi megállóban lehet leszállni. A távolság kb. egyforma.

Térkép:

Weboldal: http://afrikamuzeum.hu/

Képgaléria: