Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató, Kedves Vendégünk!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Balatonederics Község Önkormányzat Képviselő-testülete nevében Veszprém megye dél-nyugati csücskében elterülő gyönyörű községünk, Balatonederics honlapján.

Balatonederics – Nyugat felöl a Balaton csodálatos kapuja – kedvező földrajzi adottságokkal és kiemelkedően szép természeti környezettel rendelkező település.

Mivel a mellettünk elhaladó 84-es út nem megy át a községünkön, így Balatonederics, a sok forgalmas Balaton melletti településsel ellentétben, megőrizte mind az itt lakók, mind az itt pihenni vágyó látogatók számára fontos nyugalmat és biztonságot valamint az érintetlen természeti szépségét is.

Balatonederics község kellemes, élhető lakó-, és pihenőhelye az itt élő közel 1.100 polgárának és a szabad idejüket itt eltöltő ingatlantulajdonosoknak, pihenni vágyó vendégeinknek.

Látnivaló Balatonedericsen akad bőven: a Balaton, a Római Katolikus Templom szépsége, az Afrika Múzeum, a Csodabogyós Barlang, az állandó kiállításnak helyt adó Tájház. Községünkben a látogatókat vonzó természeti csodák közé sorolhatjuk a tavaszi mandulavirágzást, a nyári tükröződő Balatont, az őszi melengető szüreti napfényt, a téli hó lepte táj nyugalmát.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége és nálunk, Balatonedericsen mindenből a legszebbet találja meg. Akár egy romantikus hétvégére, akár egy aktív, sporttal egybekötött nyaralásra vágyik, nálunk megtalálja ehhez a megfelelő helyszínt.

Festői öbölben elhelyezkedő családias, Balatonederics Strand sokak szerint a balatoni strandok legszebb panorámájával várja vendégeinket: a fürdőzök, az úszók és a napozók a szigligeti várban, a Badacsonyban, vagy a mi Öreghegyünkben gyönyörködhetnek. Az öböl menti csónakkikötő a horgászat szerelmeseit és a vízibicikli kedvelőit is várja. A településen, a strand közelében keresztül haladó kerékpárúton a kerékpározni vágyók mind az északi, mind a déli part felé el tudnak indulni.

A túrázni vágyók is több túraútvonal közül válogathatnak, miközben a csodálatos balatoni panorámában gyönyörködhetnek és túra közben, vagy utána megpihenhetnek a helyi borászatok szebbnél-szebb balatoni panorámás teraszain.A balatonedericsi borászok díjnyertes borai országszerte híresek.

Balatonederics község a városi pezsgő ritmusból kimenekülő vendégek számára minden évszakban biztosítani tudja úgy a nyugodt pihenést, mint az aktív kikapcsolódást. A település számtalan vendégháza egész évben kínál szálláslehetőséget az ide látogatóknak.

Őszintén remélem, hogy a megújult honlapon közreadott információk a község iránt érdeklődőket segíteni tudják abban, hogy megismerjék a mi „csodáinkat” és meghozzák a látogató kedvét, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk. Higgyék el, hogy megéri!

E szépségek, csodák, programok, látnivalók megismertetését szolgálja ez a honlap is, amely a község lakossága számára friss információkkal nyújt segítséget a helyi érdekeltségű és közügyek intézéséhez.

Böngéssze sikerrel a közreadott információkat, ossza meg velünk a véleményét! Remélem, hogy személyes látogatóként is üdvözölhetjük Önt a községünkben!

Tisztelettel:

Papp János polgármester